Utallige forskellige slags valgfag på en efterskole

Kunne du godt tænke dig en fed skoleperiode? Er svaret ja, foreslår jeg dig at tage på efterskole! Der findes mellem tohundredehalvtreds og tohundredeogfirs efterskoler , www.ranumefterskole.dk/information/efterskoleefterskoler.htm, her i landet; både i nord, syd, øst og vest. Skoleformen efterskole kommer fra Danmark, og det er en skole, hvor unge mellem 14 og 18 år har muligheden for at udføre det sidste skoleår. Det er egentlig en form for kostskole, hvor du både bor såvel som går i skole. Elevernes faglige samt subjektive udviklingforløb tager efterskoler sig af, og som følge heraf får teenagerne en god start på det videre liv.

Ikke een skole er ens, det betyder, at der med stor sandsynlighed eksisterer en efterskole, som passer til dig og dine behov. Der eksisterer for eksempel efterskoler til teenagere med separate fornødenheder, blandt andre efterskoler til nogle, der er ordblinde. Alle efterskolerne besidder talrige varierende fag, fritidsarrangementer & udlandsture. I øvrigt kan du vælge en efterskole, hvor alle interesserer sig for det samme. Det er eksempelvis en fodbold- og håndboldefterskole.

Man siger, at bare 1 efterskoleår føles ligesom hele tre ”rigtige” år. Faktisk er det forståeligt nok, idet man reflekterer over hvor meget, man egentlig gennemlever i løbet af blot et efterskoleår. Du kommer desuden til at få adskillige nye venner, som du hastigt kommer til at kende, på grund af at I bor sammen, er i skole sammen såvel som måske oven i købet rejser sammen. Hoveddelen af efterskoler er i besiddelse af linjefag såvel som talrige forskellige valgfag foruden standardfagene. Grundet det skal du selv bestemme, hvordan timerne skal se ud.