Udlicitering af rekruttering til et professionelt bureau skaber det bedste match

Er rekruttering blevet en opgave, som opsluger alt for mange økonomiske ressourcer og tid for jeres firma? Løsningen vil ofte være outsourcing af jeres rekrutteringsopgaver til et professionelt rekrutterings- eller vikarbureau. Dermed kan medarbejderne fra HR i virksomheden bruge deres ressourcer på udvikling af personalet og medarbejderpleje samtidig med, at virksomheden med stor sandsynlighed får en ny kollega, der kan bidrage med en masse til organisationen fagligt og personlighedsmæssigt, når det rette rekrutterings- eller vikarbureau står i spidsen for forløbet ved rekrutteringen af nyt personale. Men hvilke opgaver er det, at et professionelt rekrutteringsbureau er i stand til at tage vare på for dit firma ifm. rekruttering af nye medarbejdere? Dette vil jeg med denne artikel give dig et svar på på baggrund af min omfattende HR erfaring der er opbygget igennem mange år i en funktion som HR-konsulent ved flere danske virksomheder.

I det øjeblik man som firma outsourcer opgaver i forbindelse med rekruttering til et professionelt rekrutteringsbureau, vil det altid være en væsentlig fordel, at kontaktpersonen ved bureauet er stand til at gøre sig bekendt med alle behov og forventninger ved arbejdsgiveren og ikke mindst ved kandidaten. Dette før de får lejlighed til at møde hinanden. Samtidig får virksomheden vejledning i at udarbejde en dækkende personprofil samt beskrivelse af jobbets indhold, før rekrutteringen af potentielle kandidater begynder. Derefter indleder vikarbureauet altså rekrutteringsfasen. Til at begynde med vil konsulenten søge i deres kartotek efter velegnede kandidater til jobbet. Ofte vil det lykkes at udpege en perfekt kandidat i databasen. Ellers sørger vikarbureauet for alt ifm. udarbejdelse af opslag og selve annonceringen under den åbne rekruttering.

I annonceringsfasen af rekrutteringen har virksomheden mulighed for at fortsætte med sine normale opgaver, da bureauet finder op til tre kvalificerede kandidater til det konkrete job, som så får mulighed for at komme til en jobsamtale ved det aktuelle firma. Ifm. screeningen af kandidater anvendes nogle anerkendte redskaber med henblik på at sørge for en perfekt rekruttering. Sådanne værktøjer kan blandt andet være en personlighedstest plus jobspecifikke tests af ansøgerens evner. Dertil kan der gennemføres en kontrol af referencer ved kandidaternes andre arbejdspladser. Rekrutteringsprocessen stopper dog ikke i det øjeblik at virksomheden får de tre mest kvalificerede ansøgere til samtale. Rekrutteringsbureauet klarer også hele opfølgningen efter samtalerne er forbi, og den rette kandidat er udvalgt. Som en ekstra gevinst kan den ansættende virksomhed få glæde af den populære ”Try & Hire” ordning, som giver firmaet en chance for at starte det konkrete ansættelsesforhold, som et vikariat på tre måneder.

Fordelene i forbindelse med at lade et vikar- eller rekrutteringsbureau stå for jeres rekruttering er altså talrige for lige præcis dit firma. Dig og dine kollegaer får ikke blot en perfekt ny medarbejder. Det perfekte match sker også med et meget lille ressourceforbrug for jer i firmaet, så I har chancen for at bruge jeres ressourcer på normale arbejdsopgaver i virksomheden under hele rekrutteringen. Hvis jeres virksomhed beslutter jer for at finde et topprofessionelt bureau til at varetage al rekruttering for jer, er det en god idé at se på, om det bureau, som I kigger på, har en VICE certificering.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>