Så fik jeg tilmeldt mig et vikarbureau Allerød, hvor jeg bor.

Undertegnede har været jobsøgende i tæt på et år, og det betyder, at jeg bliver nødt til at kaste mig ud i noget nyt. Med det i tankerne har jeg registreret mig i vikarbureau Allerød. Jeg er færdiguddannet inden for kommunikation, men konkurrencen er stor, og jeg har ikke meget på cv-et. Så måske er jobs gennem et vikarbureau vejen til, at jeg får mig flere opgaver på CV’et og desuden får spændende opgaver at stå op til om morgenen. Selvfølgelig er det rart nok ikke at skulle ud af døren på morgener med vejrvejr, men jeg savner det at komme ud og udføre en opgave.

Min bedste veninde er registreret hos Vikarbureau Herlev, og har også været ansat via Vikarbureau Esbjerg, dengang hun boede derovre i Jylland. Hun har har berettet for mig, at hun ofte skulle hen på steder, når de ansatte var syge, skulle på ferie eller skulle på barsel. Jeg synes, det kunne være fedt med sådan en barselstjans, hvor man jo kan blive tilknyttet samme kontor i syv til ni måneder eller mere.

Nu har jeg fået tilmeldt mig, og først nu begynder alle overvejelserne at dukke op: Hvor mon jeg kommer hen? Mon det er nok at være tilmeldt hos ét vikarbureau? Hvor lang tid går der, mellem at de ringer? Hvad er lønnen? Og vil jeg trives med at være vikar?

Hvis jeg i stedet får flere små jobs af måske få dages varighed er jeg en smule nervøs for, hvordan jeg håndterer at være et nyt ansigt og komme ind uden forudgående kendskab til virksomheden. Jeg når vel kun lige at kende navnene på de ansatte, før man stopper igen. Til gengæld ser jeg rigtig mange forskellige steder, og det kan være, at de bliver glade for mig et af stederne, så jeg kan fortsætte der.