Invester i en energimærkning og sænk varmeregningen

I Danmark har man et ønske om at ligge fundament for energibesparelser samt minimere afhængigheden af nordsøolie. Derfor har de ansvarlige politikere fået udarbejdet en officiel energimærkning. Samtidig har de truffet en beslutning om at gøre energimærkning påtvungen. Hvis man i forbindelse med renoveringen eller opførslen af et hus skal bruge en obligatorisk energimærkning, vil det være mest fordelagtigt at finde nogle ingeniører, som er godkendte i forhold til udførsel af energimærker af forskellige kategorier af bygninger som f.eks. som eksempelvis parcelhuse, flerfamilieboliger foruden handel og offentlige kontorer.

Utallige af kommunerne i Danmark er ikke desto mindre særdeles engagerede på klimafronten. Som følge deraf har disse kommuner indført en praksis med, at den officielle energimærkning er en forudsætning før det er muligt at få godkendt en færdigmelding. I praksis betyder det, at I skal have lavet en energimærkning, når isoleringen er på plads eller måske lige før den er færdig hvad enten din ægtefælle og dig planlægger at en ny bolig til jeres familie eller, om I er ved en ombygning.

Selve energimærkningen udføres som en registrering af bygningens klimaskærm, varmeanlæg såvel som energiforbrugende komponenter og inkluderer en overordnet rapport med eventuelle forbedringsforslag, der som udgangspunkt kan tilbyder til meget favorable priser. Hvis dig og din ægtefælle betaler for at få energimærket jeres bolig, får I også en samlet karakter, der er en indikation af, hvor klimarigtigt såvel som velisoleret der er ud fra det beregnede energiforbrug.

På energiskalaen, bruges A til bygninger, som er indrettet energivenligt nok til at opfylde de betydelige påkrav i byggeanvisningerne fra forrige år, mens karakteren C og nedefter angiver alle typer af bygninger med stigende forbrug af energi. Er en ejendom bygget i perioden 2006 til 2010 er karakteren B obligatorisk. Såfremt I har investeret i en villa med energimærket A, kan I dog selv vælge hvilken energiforsyning, som I foretrækker. Netop derfor er der sund fornuft og god økonomi i at bruge penge på at sikre, at jeres ejendom er isoleret tilstrækkeligt til at få en god energimærkning.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>