Høreværn burde far have anvendt

Min farmand har fået en nedsat hørelse, og jeg tror, at han nok desuden har tinnitus i sit øre. Ørelidelsen tinnitus er en fornemmelse af en lyd, man kan have i ørerne, på trods af at der ikke kommer nogen lyd i ørerne udefra. Min farmand gengiver det som en susen i hans øre. Det har stået på i ret mange måneder, og det virker som om, det formentlig bliver værre og værre. Det er rigtig difficilt for mig, for han har altid været den, der lagde øre til, såfremt jeg har haft brug for at forklare noget, jeg gik rundt og tænkte på. Fordi han ikke har sin gode hørelse længere, tværtimod en nedsat hørelse, har vi ikke pludret så meget med hinanden, det har jeg svært ved at undvære.

Jeg gætter på, at grunden til, at far har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af larm, for han var håndværker i sine unge dage og anvendte ikke høreværn. Der menes, at ørelidelsen tinnitus falder tilbage på ødelagte høreceller i den indre del af øret, nok også grundet en støjskade. Jeg er faktisk lige kommet i tanke om, at jeg skal sige til min bror, der er guitarist, at han ikke må glemme at anvende et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far til ørelægen på torsdag, der skal lave en hurtig undersøgelse af hans hørelse. Lægen vil sikkert sende ham til en høreklinik, som laver en grundigere undersøgelse af hans hørelse. Så vil der blive overvejet, om et høreapparat er løsningen.

Der findes rigtig mange uidentiske slags høreapparater, og hvert høreapparat bliver reguleret, så det passer til høreproblemet. Min far skal nok have et bag-øret høreapparat. Høreapparaterne er bestående af 2 enheder: selve apparatet omme bag ved ørene plus en lydslange, som bringer lyden hen til en prop i øregangen og så ind i trommehinden. Ovenstående høreapparater bruges ved kraftige høreproblemer samt til dem, som skal kunne tilpasse lyden. Man bestemmer selv, hvorvidt man gerne vil blive behandlet samt tage imod høreapparatet omkostningsfrit af de offentlige høreklinikker, eller hvorvidt man vil have noget understøttelse til at købe høreapparatet hos en blåstemplet privat høreklinik/hos en forhandler, der samarbejder med høreklinikker. Efter min mening er det stort, at det kan modtages helt omkostningsfrit ved en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres patienter.

Den gamle har som før sagt arbejdet på en støjende arbejdsplads, og det var jo oprigtigt talt nødvendigt med høreværn, det er min far et godt eksempel på, da for larmende et arbejdsmiljø netop evt. vil give dig en høreskade. Jeg har hørt, at omkring 60 procent af personer, der har et arbejde i et larmende miljø, ej bruger høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et job som musiker, og jeg tror virkelig, at også han vil blive den uheldige ejer af et høreproblem, såfremt han ikke snart begynder at benytte et musikerhøreværn, imens han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>