Eternit tagplader uden asbest

Er du i tvivl om, om taget skal bruge en istandgørelse eller evt. endog en udskiftning? Har du også på fornemmelsen, at dit tag mangler noget splinternyt spærtræ? Når der er start til utætheder, er det smart at reparere dit tag med nogle splinternye tagplader / tagsten, fx eternit tagplader, inden der sker endnu slemmere ødelæggelser. Nye tagsten er en fordelagtig investering i disse situationer, for når der kommer sprækker i dit tag, kan der komme svamp, råd + vandskader i din bolig. Væsentligt er det ligeledes, at huset har spærtræ af høj kvalitet med hensyn til taget, af den grund at det er dét, taget er bygget på. Overvejer du at investere i noget spærtræ, nogle nye tagsten el. tagplader, så skaf det nu, før skaderne er blevet værre.

Såfremt du vil investere i nye tagplader af eternit, behøver du ej være nervøs for, at de har asbest i sig. I starten af 1980’erne sluttede det nemlig, at man producerede eternit med asbestfibre. Har du et eternittag, der er ældre end fra 1984, bør du udskifte det med splinternye eternit tagplader, inden det begynder at gå i stykker, og der eventuelt kommer forurening med asbest. Vælger du at investere i nye eternit tagplader, skal du gå ud fra, at de klarer sig i masser af år. Dog afhænger levetiden temmelig meget af tagets hældningsgrad, og levetiden forbedres, jo større tagets hældning er. De begyndende symptomer på slid er typisk, at tagets overflade starter på at afskalle, eller der kommer huller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>