Et væld af efterskoler for alle

Trænger du til et dejligt skoleår? Er svaret ja, rekommanderer jeg dig at overveje efterskole. Der er imellem 250 og 280 efterskoler i Danmark, og de befinder sig i hele landet. Det var i Danmarks skolesystem, en efterskole blev til, og det er et sted, og her kan unge imellem 14 og 18 år klare 8. – 10. klasse. Det er i princippet en kostskole, hvor du både bor foruden går i skole. Efterskoler tager sig af de unges faglige & subjektive evolution, og af den grund kommer eleverne godt fra start til det videre liv.

Skolerne er meget forskellige, det vil sige, at der med stor sandsynlighed også findes en efterskole, som passer til dig. Efterskoler for teenagere, der har særlige nødvendigheder er der for eksempel, blandt andre skoler for nogle, der lider af ordblindhed. Skolerne ligger inde med mange forskellige fag, aktiviteter, arrangementer såvel som udlandsferier. Det er endda muligt at komme på en efterskole med ens interesser for alle elever. Det kan være en musikefterskole eller en idrætsefterskole. Kun et år på efterskolen kan sammenlignes med hele syv ”rigtige” år, siges det. Forståeligt er det, når man overvejer, at det faktisk er sindssygt meget, man kommer ud for på kun ét efterskoleår. Du kommer herforuden til at få adskillige nye venner, som du tjept kommer til at lære godt at kende, grundet at I bor sammen såvel som er i skole sammen. Flertallet af alle efterskoler er i besiddelse af linjefag plus talrige forskellige selvvalgsfag – foruden de almindelige fag. Pga. det må du selv bestemme, hvorledes dine timer vil være.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>