Brug træemballage i skikkelse af europaller og værn om miljøet

For transportindustrien går det hovedsageligt ud på at perfektionere transportforholdene, så det både glider så nemt og bliver ordnet hurtigst muligt. Det er også med det i tankerne, at det er enormt vigtigt at finde de mest velegnede paller, idet palletyperne besidder uens fordele.

I dette indlæg kigges der på såvel træemballage såsom europaller som plastpaller. Med udgangspunkt i godset og transportmåden, er det nemlig ikke alle palletyper, der er tilstrækkelige.

En af de åbenlyse fordele ved træemballage er, at miljøet har gavn af europallerne. Europallerne har nemlig en ekstremt høj nytteværdi som returpaller, idet de kan genbruges af op til flere omgange, uden at kvaliteten daler. Tilmed kan det desuden tilføjes, at anvendelse af træemballage nedbringer udledningen af kuldioxid sammenkædet med transport af gods med næsten 1/3.

Plastpaller anvendes derimod almindeligvis som engangsvarer af den årsag, at de ej er så holdbare som europaller. De er dog betydeligt lettere, og de er derfor det oplagte valg til flytransport, da den tilladte totalvægt her er låst. De har herudover det gode, at plastpaller modsat træemballage ej bliver påvirket af vejret, da det er det samme som, at de bevarer den samme vægt og massefylde, lige meget hvorvidt der er nedbør eller sol.

Det er herudover ikke nødvendigt, at du undgår naturvenlighed, udelukkende fordi du bedst kan lide plastpaller og ikke europaller. Plastpallerne består nemlig af sprøjtestøbt plast, der er 100 procent genbrugbart. Om det er europaller eller plastpaller, som egner sig bedst til dit behov, er således helt og aldeles overladt til, hvad du bedst kan lide.