Biobrændselsfyr eller jordvarme: Hvilket 1 bør jeg vælge…?

Fokus vedrørende miljøet har der været en del af indenfor de seneste år, og det er endt med en herlig tanke. Jeg har faktisk bestemt mig for at bytte mit aldrende oliefyr ud med et biobrændselsfyr, som er både friskt og klimavenligt. Oveni en reduktion af mængden af kuldioxid kommer det nemlig også til at betyde, at jeg i grunden økonomiserer, fordi biobrændsel er en del billigere end gas & olie.

Jeg har først og fremmest vurderet et par biobrændselsfyr fremstillet af mærket Windhager, & jeg havde endda på det nærmeste valgt det, som jeg ville indkøbe, efter hvilket jeg traf et site, der drejede sig om jordvarme. Et anlæg til jordvarme er jo på samme tid en klimavenlig kilde til varme, som kan benyttes i stedet for et biobrændselsfyr. I dette øjeblik ved jeg overhovedet ej, hvilket jeg skal indhandle.

Jeg kan jo registrere fordele såvel som ulemper ved begge muligheder. Jordvarme har fx den fordel, at det er en evindelig energikilde, og at man som indehaver ene og alene skal betale den smule elektricitet, som anlægget behøver for at være i stand til at jordvarmen til energi. Det er imidlertid relativt dyrt at få, så i begyndelsen vil et biobrændselsfyr fra Windhager utvivlsomt være det billigste.

På samme tid består et jordvarmeanlæg dog i længere tid, og jeg ved, at anlægget allerede inden ti år kan have tjent sig ind igen, så det er jo ikke en skidt plan. Jeg er således oprigtigt ubeslutsom, selvom jeg stadig primært hælder til anlæg til jordvarme.

Forekommer der nogle læsere, som besidder erfaring med de 2 opvarmningsmetoder, & som er i stand til at give mig et fantastisk råd? Det ville jeg i al fald vædsætte!